marți, 29 august 2017

Unghiile exfoliate și cauzele apariției lor

Cauzele apariției unghiilor exfoliate pot fi diverse, începând de la alimentația săracă în nutrienți  necesari organismului sau hidratarea necorespunzătoare.
 Pe lângă factorii interni, exfolierea unghiilor poate să apară din cauza contactului cu produse chimice, precum dezinfectantele sau cele folosite pentru curățenie. De asemenea, folosirea lacurilor de unghii de proastă calitate sau care conțin prea multă aldehidă formică, pilirea unghiilor în exces sau îndepartarea ojei cu produse chimice agresive  pot duce la apariția acestei probleme. Pentru a trata unghiile exfoliate, pe lângă un stil de viața echilibrat, se recomandă utilizarea unui tratament cu efect terapeutic.

Spre exemplu, manichiura la cald poate trata unghiile exfoliate. Acest tratament constă în utilizarea unui bol cu cremă hidratantă (în locul bolului clasic folosit pentru emolierea cuticulelor, pe parcursul ședinței de manichiură) îmbogațită cu keratină și vitaminele B5 și E, renumite pentru proprietățile emoliente hidratante și regenerative. Tratamentul este recomandat de 2 ori pe lună, însă în cazul exfolierii excesive, se poate repeta săptămânal. Pentru a spori efectul  manichiurii la cald, terapia se poate continua la domiciliu prin folosirea unui lac de unghii special conceput pentru unghiile exfoliate.

Nicoleta - nail stilist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu