luni, 5 decembrie 2016

Cu un pas înainte!

Calciul este cel mai important mineral al organismului, care se găsește în cantitatea cea mai mare în corpul omenesc - în dinți și în oase, reprezentând 2 % din greutatea noastră. În materie de manichiură are și calciul un rol important, iar lipsa sau carența sa poate determina unghii moi, exfoliate, lipsite de viață și de vitalitate. Odată "scăpat de sub control", calciul poate determina probleme grave de sănătate. De aceea recomand cu drag să prevenim carența de calciu, urmând următoarele sfaturi:
·         Să consumăm produse alimentare bogate în calciu, lapte, brânză, iar dacă e post și nu puteți consuma proteine animale v-ar ajuta foarte mult dacă veți consuma mere.
·         Să consumați produse bogate în vitamina C, sau suplimente alimentare ce conțin 100 % vitamina C bio organică, din portocală amăruie și hrișcă verde. Deoarece nu este suficient să consumăm produse ce conțin calciu ele trebuie însoțite de vitamina C pentru a putea facilita absorbția sa în organism. Se întâlnesc multe cazuri de malabsorbție, și în pofida faptului că sunt consumatori înrăiți de lactate, au carențe de calciu, tocmai din acest motiv.
·         Să eliminăm viciul fumatului sau să îl reducem cât mai mult posibil, fiindcă nicotina "scoate" calciul din organismul nostru. Sau fumătorii care nu se pot lăsa de acest viciu să consume în paralel 
suplimente ce conțin calciu.

·         Să avem un stil de viață sănătos, doar în felul acesta vom determina metabolismul nostru să fie mai vigilent, și să-și facă treaba așa cum ar trebui.
Ar mai fi multe sfaturi despre cum să prevenim deficiența de calciu, dar acestea de mai sus sunt esențiale. Ce ține de unghiuțe, pe plan local putem folosi tratamente cu calciu, ce pot fi folosite ca doze șoc, adică să aplicăm strat după strat timp de 7 zile, sau să aplicăm câte un strat sub ojă. Viața e frumoasă și cu bune și cu rele, important e ce lăsăm în urma noastră. Și parcă am face mai multe, și timpul trece prea repede, dar cele mai frustrante sunt zilele când stăm în casă din cauză că ne îmbolnăvim. Eu personal văd acele zile ca o posibilitate de a privi în urmă, de a face o analiză, de retrospectivă, când cel mai bine îți dai seama cât de frumos ar fi fost dacă preveneam ce ni s-a întâmplat. Pentru a nu ajunge în această situație, te invit să începi să faci ceva pentru tine, să previi ce ți se poate întâmpla, și să acționezi cu un pas înainte, așa te vei apropia și mai mult de adevărata fericire.


Ioana – nail stilist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu