joi, 24 noiembrie 2016

Fii responsabilă de picioarele tale

Bătăturile sau hipercheratozele sunt zone ale pielii unde se produce o acumulare de cheratină ca un răspuns sau rezultat al frecării ori atingerii repetate.
 Factori determinanți pot fi:
Încălțăminte prea strâmtă - apar bătături interdigitale datorită presiunii exercitate de oasele falange asupra pielii. Șosete nepotrivite - locul unde șoseta se aglomerează se creează o presiune mărită. Lipsa șosetelor - mersul desculț.
Materialul încălțămintei: se recomandă doar pantofii din piele naturală care vor lua repede forma piciorului .
Forma încălțămintei: pentru a evita bătăturile în talpă se recomandă pantofi cu platformă sau talpă groasă.
Mersul  pe distanțe lungi sportul, statul în picioare ș.a.m.d.
 Bătătura  este ca o armură a corpului, ne apără de răni grave ale mâinilor și picioarelor prin suprasolicitarea acestora, fiind  scutul de apărare al mâinilor și picioarelor, împiedicând apariția unor răni.
Imaginați-vă că mâinile muncitorilor sunt protejate împotriva rănilor de bătături și picioarele sunt apărate de eventuale răni ale unor pantofi prea strâmți prea rigizi sau prea largi tot de bătături. Înainte de a vă trece prin minte  eliminarea  acesteia, gândiți-vă la factorii determinanți pentru apariția lor.

 SFAT: Bătăturile trec de la sine dacă determinați cauzele apariției lor și le veți elimina. În caz contrar iată un mic truc: scufundarea picioarelor 20 de minute seara în apă călduță, unde s-au dizolvat trei lingurițe de bicarbonat de sodiu va grăbi procesul de vindecare al acestora.
Pentru picioare solicitate cu bătături se recomandă relaxarea, repausul, răsfățul, îngrijirea specială a picioarelor și anume Pedichiura Spa personalizată la salon, un adevărat  ritual  de îngrijire al picioarelor noastre care zi de zi ne poartă pașii  în tăcere. Împachetări cu măști hidratante, masaj relaxant, îngrijirea  unghiilor, exfolierea delicatată a pielii, îngrijirea cuticulelor, îndepărtarea calusului și a bătăturilor, creme hidratante sau băi cu parafină și răsfătățul poate continua cu o ședință de reflexoterapie executată de un terapeut iscusit. Dacă ar putea vorbi  picioarele tale și-ar dori un astfel de tratament.

 Ai grijă de  picioarele tale pentru că ele te poartă în fiecare zi.

Diana-Nail Stilist



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu