vineri, 15 iulie 2016

Cum combatem cearcănele?

               Fie că le-ai moștenit de la mama, fie de la ritmul agitat pe care-l duci, cearcănele și pungile de sub ochi își găsesc leac în cele mai simple tratamente pe care le poți încropi din ce ai pe acasă.

             Dacă problema este una genetică, iar pielea de sub ochi este mai vineție de la natură, o poți scoate la lumină dacă masezi acea zonă cu o felie de lămâie. Te-ai trezit cu ochii umflați? În cel mai scurt timp îți revii la normal dacă îi tratezi cu felii de cartofi proaspăt tăiate. Clătește apoi cu apă călduță, să înlături amidonul de pe piele.
            Îmbunătățește aspectul cearcănelor din două mișcări: prima – nu te freca niciodată la ochi, aplică orice mască sau cremă foarte ușor, prin tamponare. A doua - nu dormi fără pernă, capul va fi mai sus decât restul corpului și acesta previne acumularea lichidelor la nivelul ochilor.

            Fie că masezi zilnic zona de sub ochi cu ulei de migdale, cel puțin două săptămâni, fie că aplici o pastă din praf de migdale și lapte, cearcănele tale vor da înapoi. De la simpla aplicare a unor felii de castravete pe ochii umflați, până la mastile cu suc de castravete, această legumă se ține tare în fața cearcănelor. Dă un castravete prin răzătoare până obții un pic de suc. După ce s-a răcit la frigider amestecă-l cu puțină lămâie  și aplică masca în jurul ochilor pentru 15 minute.
              Compresele reci cu infuzie de petale de trandafir sunt o soluție fină pentru cearcănele tale. Alege trandafirii de dulceață și folosește o lingură de petale la 100 ml apă. Tamponează pielea de sub ochi cu dischete demachiante din bumbac înmuiate în această infuzie.
            Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ameliorezi cearcănele sau chiar să scapi de ele. Dar nu uita că orele de somn sunt cele mai importante, alături de un mod de viață cât mai sănătos.

Mariana-estetician

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu