sâmbătă, 18 iunie 2016

Simte-te bine din cap până în picioare!

E vară ,e cald si ne bucurăm de soare. Ne bucurăm de plimbari în aer liber ,de aerul curat al pădurilor, de invitații la picnic ori piscină.  Totul pare să fie frumos și plăcut . Dar ce te faci dacă ai călcâiele uscate și crăpate?
1.Mai poți purta sandalele preferate?
2.Mai mergi la piscină cu prietenii ?
3.Pleci în concediu ?
4.Te mai plimbi desculț pe nisipul de pe plajă?
Călcâiele crăpate și uscate (calusul picioarelor),sunt cauze ale deficitului de vitamine,minerale,zinc și acizi grași Omega 3.Alte cauze ale formării de calus, pot fi exercitate de încălțăminte strâmtă, pantofi cu toc foarte înalt, care determină o presiune mare pe partea din fată a piciorului iar mai apoi va aparea calusul.
Soluții în tratarea calusului:
Există bineînteles tot felul de creme pentru îndepartarea calusului dar cu siguranță veți observa efecte de îmbunătățire și de ameliorare a calusului facând la un salon câteva  tratamente cu parafină la cald pentru picioare.Parafina va îmbunătăți fluxul sangvin și va reînoi aspectul pielii .
Un alt produs utilizat în eliminarea rapida a calusului în 28 -30 de zile este Callus Cream de la Gehwol ce are un conținut ridicat de uree care  împreună cu glicerina și alatoina(determină cicatrizarea rănilor de la cele superficiale la arsuri,ulceratii sau răni care se vindecă greu). Acesta este un produs profesional și este indicat chiar și persoanelor care suferă de diabet.
Pentru prevenirea apariției calusului :
De evitat pilirea excesivă a zonelor predispuse aparitiei de calus  deoarece  pe langă faptul că o pilire excesivă cu pila  de călcâie sau piatra ponce poate duce la aparitia de infecții , aceasta acțiune va excita și mai mult apariția calusului.
De evitat încălțămintea cu toc foarte înalt sau încălțămintea strâmta, pentru că pe langă apariția calusului vom avea de luptat și cu bătăturile.
De îngrijit pielea picioarelor săptămânal.Exfoliază pielea picioarelor fie cu un scrub special de picioare fie cu unul creat de tine acasă(amestecă într-un bol zahăr brun ori sare de mare cu puțin ulei de măsline și ai obținut un exfoliat perfect pentru picioarele tale)
Vine concediul!
Bucură-te de fiecare zi cu soare din plin!
Diana-Nail Stilist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu