marți, 21 iunie 2016

Ce tip de ten avem?

         
Am tenul normal, uscat sau gras? Știm că îți pui aceste întrebări deseori, pentru că 8 din 10 femei recunosc că nu știu exact ce tip de ten au, și că acesta diferă de la un anotimp la altul, se modifică în caz de stres sau dereglări hormonale. Îți vom dezvălui câteva trucuri care să te ajute să îți dai seama ce tip de ten ai.
           Cea mai bună perioadă pentru determinarea tipului de ten este una cu temperatură medie, fără expunere la soare sau umezeală,  frig extrem sau  vânt. Un alt truc este să te folosești de cele 2 zile de weekend pentru a urmări transformările normale prin care trece tenul tău. Cum faci asta? Vineri seară demachezi și curăți tenul cât mai profund și îl lași așa până luni, fără a folosi nimic altceva. În acest  mod vei observa cum se comportă tenul tău independent de produsele cosmetice care îl pot influența. Urmărește unde apare  exces de sebum, dacă există zone uscate, dacă tenul te strânge sau se descuamează, dacă este lucios sau mat.

Cum recunoști tipul de ten?

         Tenul normal este în general echilbrat, rareori apar coșuri sau puncte negre. Este rar întâlnit la adulți, el fiind caracteristic copiilor.
         Tenul mixt mai este numit si tipul de ten “zona T”. Și asta pentru că este un ten echilibrat, care prezintă exces de sebum doar în zona T, unde pielea este mai lucioasă, ușor uleioasă, iar restul feței nu prezintă modificări.
         Tenul uscat nu prezintă exces de sebum, are porii mici, aproape invizibili, pielea se descuamează și lasă senzația că strânge, este mai rigidă, iar ridurile sunt mult mai accentuate.
         Tenul sensibil necesită o îngrijire specială cu produse delicate. Acest tip de ten prezintă deseori roșeață, urme, iritații și reacționează imediat la aproape orice tip de produs.
         Tenul gras are ca principală caracteristică excesul de sebum, chiar și la 2-3 ore de la curățare. Pielea devine rapid lucioasă, uleioasă și se formează rapid coșuri și puncte negre. Machiajul se strânge și e nevoie de produse matifiante și de pudră pentru a ține totul sub control.

       După o astfel de analiză vei ști cu precizie ce fel de ten ai, și astfel vei acționa ca atare, cu produsele aferente.

Mariana-Estetician



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu